Koskacukor: Málnás-csokis bögrés muffin

2014. augusztus 3., vasárnap

Málnás-csokis bögrés muffin

Múlt hónapban felkért Szép Csilla, hogy vendég bloggergedjek a Kifőztük 2014 augusztusi számában. Nagyon megörültem, ugyanis a kezdetektől fogva letöltve gyűjtöm az újságot és minden hónap végén várom már, hogy megjelenjen az új magazin. És most az én receptjeim is benne lehettek!!!
Köszönöm szépen a felkérést!








Málnás-csokis bögrés muffin
Hozzávalók (12 muffinhoz):
1 bögre teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
1/4 bögre nyírfacukor
1/4 bögre sötét nádcukor
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál fahéj
1/2 kávéskanál só
1/2 citrom reszelt héja
1 tojás
1/2 bögre olaj
2/3 bögre kefir
2 evőkanál joghurt
1 bögre málna
2 evőkanál liszt
3/4 bögre 60%-os csokoládé pasztilla

Elkészítés:
Magunkhoz veszünk két mély tálat. Az egyikbe kimérjük a liszteket, a cukrokat. Beletesszük a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, és a sót. A másik tálba a tojást krémesre keverjük az olajjal, majd hozzá adjuk a joghurtot, a kefirt, a vanília kivonatot és bele reszeljük a fél citrom héját. Miután jól elkevertük, bele tesszük a szárazanyagot és összeforgatjuk óvatosan.
A málnát megmossuk, majd jól lecsepegtetjük és megszórjuk liszttel. A csokoládé pasztillával együtt a tésztához adjuk és óvatosan, hogy a málna ne törjön nagyon össze, beleforgatjuk.
Muffin sütőformánkat kibéleljük kapszlikkal és egy fagylaltos kanál segítségével egy-egy adagot teszünk bele.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 20-25 percig sütjük.
Kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni.



1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...